Рамкиране на тениски

Рамкиране на тениски
22 януари 2024

Как да изберем рамка за тениска и какво трябва да знаем? Рамки за тениски, фланелки, потници и др.

 

Поставяне на футболна тениска в рамка е нестандартен и креативен начин да представите и консервирате Ваш скъп спомен или сувенир.

Изработката на рамка за тениска и поставянето на тениската в нея е сложен и специфичен процес. Изборът на правилната комбинация може да Ви затрудни поради многото елементи, които трябва да съобрзите, но крайният резултат винаги си заслужава.
 
 
Стъкло: При рамкиране на тениска, задължителен елемент е стъклото. То предпазва тениската от прах, влага и други повреди. Повече за различните видове стъкло, които предлагаме, можете да прочетете тук.
 
Материал и стил на рамката: Първото решение, което трябва да вземете, е дали искате да рамкирате тениската в рамка тип кутия или да бъде притисната плътно между стъклото и гърба. Разликата в крайния ефект е голяма, а и двете опции имат своите предимства.При рамката тип кутия тениската стои по-естествено и по-свободно в рамката и този 3D ефект определено впечатлява. От друга страна, ако решите да рамкирате тениската без отстояние от стъклото, ще имате по-голям избор от профили, от които да изработим рамката, а бихте могли и да поставите антирефлексно стъкло, което при 3D рамкирането не е възможно.
 
Рамка за тениска

Стандартно рамкиране на тениска, без отстояние от стъклото.

 
 
Рамкиране на тениска
3D рамка (тип кутия)
 
Трети вариант е рамкирането на тениската в двулицева рамка. Тениската се монтира между два плексигласа, с опция за добавяне и на паспарту с декоративен ефект. Този вариант е най-щадящ към тениската, тъй като при него се използва минимално подлепване. Основното предимство е, че можете да изберете дали да изложите лицевата страна на тениската или гърба. 
 
Рамка за тениска между две стъкла
Двулицева рамка
 
 
Цвят на рамката: Изборът на цвят на рамката също е важен. Можете да изберете рамка, която се хармонизира с цветовете на тениската или да изберете контрастен цвят, който да я подчертае. Важно е да се уверите, че цветът на рамката допълва и подчертава дизайна и цветовете на тениската. Профилите ни за рамки можете да разгледате тук.
 
Допълнителни елементи: Можете да добавите допълнителни елементи към рамката, за да я персонализирате и да я направите още по-уникална. Например, можете да добавите паспарту около тениската, надписи, снимки, билети от футболен мач, табелка с име на футболист, статия от вестник... или каквото друго Ви хрумне. "Фрейм Дизайн" разполага с последен модел машина за рязане на паспарту, която ни позволява да изработваме нестандартни дизайни на паспартуто, както и множество отвори с различни форми.
 
Рамка за тенискаРамка за две тенискиРамка за тенискарамка за тениска с медал
 
 
В крайна сметка, изборът на рамка за тениска е индивидуален и зависи от Вашите предпочитания и стил. Нашите опитни консултанти са винаги готови да Ви посъветват относно избора на цветова комбинация на рамка и/или паспарту, които да са съобразени с цветовата гама на тениската. Крайното решение обаче винаги е Ваше.
 

Рамкиране на картини върху хартия

Как да изберем подходяща рамка за картина на хартия? Рамки за снимки, принтове, акварел, графика, фотографии и други.

прочети още

Рамкиране на гоблени

Как да изберем рамка за гоблен и какво трябва да знаем? Рамка за класически гоблени, диамантени гоблени или гоблени с мъниста.

прочети още

Рамкиране на картини на платно

Как да изберем рамка за картина на платно изпънато върху подрамка, каширано върху фазер или нарисувана на друга плоскост?

прочети още

Рамкиране на пъзел

Как да изберем рамка за пъзел и какво трябва да знаем?

прочети още

Паспарту

Какво означава паспарту и как да изберем такова при рамкиране на картина?

прочети още

Видове стъкла при рамкиране на картина

Как да изберете стъкло за Вашата картина, гоблен или друго произведение на изкуството?

прочети още