Рамки за огледала

Рамки за огледала
18 април 2024
Огледалата са незаменим елемент от интериорния дизайн, предлагащ повече от просто отражение на нашата външност. Те служат като универсални инструменти, които увеличават пространството, светлината и стила в една стая, което ги прави безценен актив в по-малки стаи или зони с ограничена естествена светлина. 
 
Въпреки че отразяващата повърхност на огледалото несъмнено е от решаващо значение, рамката играе също толкова важна роля във влиянието му върху интериорния дизайн. Една добре подбрана рамка може да издигне огледалото от просто функционален предмет до произведение на изкуството и безпроблемно да го интегрира в цялостната дизайнерска схема.
 
Всички рамки и огледала се изработват по индивидуални размери на клиента.
Предлагаме цялостна изработка на рамка с огледало, но можете да донесете Ваше огледало, на което да поставим рамка. 
 
Стил на рамката: Изборът на стилна рамка за огледало добавя слой изтънченост и индивидуалност към пространството. Рамката трябва да съответства на естетиката и дизайна на стаята. Независимо дали ще заложите на елегантна изчистена рамка за съвременен външен вид, рамка с богат дизайн, или рамка с винтидж чар, огледалото ще се превърне във фокусна точка във Вашето пространство.
 
Размер, пропорция и мащаб: Размерът на рамката трябва да бъде пропорционален на размера на огледалото и околното пространство. Големите рамки могат да надделеят върху стаята, докато по-малките рамки може да изглеждат незначителни. Най-важното е да изберете профил за рамка, който да бъде достатъчно стабилен спрямо размера на огледалото. Ключово е при поръчка на рамка с огледало, винаги да уточнявате дали посочения от Вас размер е външен на рамката или размер на огледалото. 
 
Материал на рамката: Материалът на рамката е важно да бъде съобразен с разположението и функционалността на огледалото. Помислете за предназначението и разположението на огледалото, когато избирате рамка. За помещения с по-голям трафик, например антре, си заслужава да инвестирате в здрава дървена рамка, за да е устойчива на ежедневна употреба. От друга страна на огледало, което ще бъде поставено в баня или мокро помещение, се препоръчва да поставите пластмасова рамка, която ще е устойчива на влагата в помещението. Рамките ни от полистирен можете да разгледате тук.
 
Избор на огледало: На пазара се предлага широка гама от огледала с различен завършек - застарени, бронз, кристални, посребрени, с фасет и т.н. При нас можете да откриете класическо огледало с кристализирано покритие, което е висококачествен и универсален вариант, подходящ за всяко помещение. 
 
Доставка и монтаж: "Фрейм Дизайн" предлага опция за доставка и монтаж на територията на град София.
 
 
Огледалата са незаменим инструмент в интериорния дизайн, предлагайки безброй предимства извън техните отразяващи свойства. Огледало съчетано с подходяща и красива рамка се превръща в многофункционален декоративен акцент, който увеличава пространството, подобрява светлината и цялостното излъчване на всяка стая. 
 
 
*снимките са с илюстративен характер
 

Рамка за картина върху хартия

Как да изберем подходяща рамка за картина на хартия? Рамки за снимки, принтове, акварел, графика, фотографии и други.

прочети още

Рамка за гоблен

Как да изберем рамка за гоблен и какво трябва да знаем? Рамка за класически гоблени, диамантени гоблени или гоблени с мъниста.

прочети още

Рамкиране на тениски

Как да изберем рамка за тениска и какво трябва да знаем? Рамки за тениски, фланелки, потници и др.

прочети още

Рамка за картина на платно

Как да изберем рамка за картина на платно изпънато върху подрамка, каширано върху фазер или нарисувана на друга плоскост?

прочети още

Рамкиране на грамофонна плоча или CD

Как да изберем рамка за грамофонна плоча или диск и какво трябва да знаем? Рамка за плоча, CD и др.

прочети още

Рамка за пъзел

Как да изберем рамка за пъзел и какво трябва да знаем?

прочети още

Паспарту

Какво означава паспарту и как да изберем такова при рамкиране на картина?

прочети още

Видове стъкла при рамкиране на картина

Как да изберете стъкло за Вашата картина, гоблен или друго произведение на изкуството?

прочети още