Често задавани въпроси (FAQ)

Как да избера рамка?

Подходите за рамкиране са различни, но изборът се прави въз основа на следните детайли- цветовете в картината и заобикалящият интериор, както и Вашите предпочитания и бюджет. Какво трявба да знаете, преди да изберете рамка прочетете ТУК. Продавач-консултантите в магазините ни ще Ви посъветват относно подходящите варианти, спрямо изображението. 

Кога трябва да поставя стъкло на изображението си?

В общия случай, ако изображението Ви е на хартиен носител, е необходимо стъкло, а ако е на канава (принт или картина с маслени, акрилни, темперни или други бои) стъклото не се препоръчва. През онлайн магазина ни имате избор от 3 вида лице, а консултантите в магазините ни ще Ви покажат допълнителни опции и ще Ви дадат препоръка за най-подходящия вид такова за Вашето изображение. Повече информация за видовете стъкла, които предлагаме, можете да прочетете тук.

Имам изображение на платно с подрамка, която е дебела 2см. Колко дълбока рамка трябва да търся?

Повечето профили не са достатъчно дълбоки, че да покрият в цялост дебелината на подрамката. Общоприето е, че това не е необходимост, тъй като когато картината се закачи на стената, непокритата част от подрамката не се забелязва. Разбира се, разполагаме и с дълбоки профили, ако държите рамката да покрива изцяло дебелината, но изборът е по-ограничен. Консулантите в ателиетата ни ще Ви насочат към профили с достатъчна дълбочина, а ако искате да направите онлайн поръчка, в описанието на всеки профил в каталога ни е посочена дълбочината на профила. Повече информация за рамкиране на картина на платно, можете да прочетете тук.

Искам да рамкирам пъзел. Какво трябва да знам?

Ако планирате да донесете пъзела в някое от физическите ни ателиета, то той трябва задължително да е залепен, тъй като колкото и да ни е приятно да пренареждаме пъзели, все пак сме на работа :) Препоръчваме Ви, ако е възможно, да премерите пъзела си в нареден вариант и тогава да поръчате рамка, тъй като често означеният на кутията размер се оказва неверен. Повече информация за рамкирането на пъзели можете да прочетете тук.

Искам да рамкирам огледало за баня. Има ли значение какъв е профилът?

Огледала за баня е препоръчиелно да се рамкират с профили от полистирен, тъй като дървените профили са склонни да поемат влага и съответно да се деформират, когато са в пряк допир с вода. 

Налага се да рамкирам нещо спешно. Какви са най-бързите възможни срокове?

В ателието ни в София на ул. "Цветан Минков" 8, процесът на рамкиране е възможно да се извърши в рамките на 2 астрономически часа, а в останалите ни ателиета, спешните поръчки отнемат около ден. Свържете се с продавач-консултата в съответния магазин, за потвърждение дали можем да поемем Вашата поръчка. 

Искам да рамкирам огледало/фототапет/графит, но няма как да го сваля от стената. Как да подходя?

Ако се намирате в град София, най-добрият вариант е да се свържете с нас и да организираме посещение от наш професионалист, който би могъл да вземе размерите, да Ви посъветва, а дори и в последствие да достави и монтира рамката към стената. Ако не се намирате в гр. София, свържете се с нас, за да обсъдим индивидуалния Ви казус и да вземем заедно решение как да Ви съдействаме. 

Изображението ми е ценно. Как подсигурявате сигурността му?

Избирането на рамка за ценни изображения винаги е удоволствие за нас. Фрейм Дизайн предлага екпресна услуга за рамкиране в магазина ни в София, ул. "Цветан Минков" 8 в рамките на около час, както и опцията за монтаж на изображението към рамката (при експресна и при стандартна поръчка) във Ваше пристъствие. Основната ни цел е да се подсигури безпопасността на картината, спокойствието на клиента, както и на нашия екип.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас