Често задавани въпроси (FAQ)

Как да избера рамка?

Подходите за рамкиране са различни, но изборът се прави въз основа на следните детайли- цветовете в картината и заобикалящият интериор, както и Вашите предпочитания и бюджет. Продавач-консултантите в магазините ни ще Ви посъветват относно подходящите варианти, спрямо изображението, а ако нямате възможност да ни посетите, предлагаме и нова услуга за онлайн консултация. 

Кога трябва да поставя стъкло на изображението си?

В общия случай, ако изображението Ви е на хартиен носител, е необходимо стъкло, а ако е на канава (принт или картина с маслени, акрилни, темперни или други бои) стъклото не се препоръчва. През онлайн магазина ни имате избор от 3 вида лице, а консултантите в магазините ни ще Ви покажат допълнителни опции и ще Ви дадат препоръка за най-подходящия вид такова за Вашето изображение.

Имам изображение на платно с подрамка, която е дебела 2см. Колко дълбока рамка трябва да търся?

Повечето профили не са достатъчно дълбоки, че да покрият в цялост дебелината на подрамката. Общоприето е, че това не е необходимост, тъй като когато картината се закачи на стената, непокритата част от подрамката не се забелязва. Разбира се, разполагаме и с дълбоки профили, ако държите рамката да покрива изцяло дебелината, но изборът е по-ограничен. Консулантите в ателиетата ни ще Ви насочат към профили с достатъчна дълбочина, а ако искате да направите онлайн поръчка, в описанието на всеки профил в каталога ни е посочена дълбочината на профила. 

Искам да рамкирам пъзел. Какво трябва да знам?

Ако планирате да донесете пъзела в някое от физическите ни ателиета, то той трябва задължително да е залепен, тъй като колкото и да ни е приятно да пренареждаме пъзели, все пак сме на работа :) Препоръчваме Ви, ако е възможно, да премерите пъзела си в нареден вариант и тогава да поръчате рамка, тъй като често означеният на кутията размер се оказва неверен.

Искам да рамкирам огледало за баня. Има ли значение какъв е профилът?

Огледала за баня е препоръчиелно да се рамкират с профили от полистирен, тъй като дървените профили са склонни да поемат влага и съответно да се деформират, когато са в пряк допир с вода. 

Налага се да рамкирам нещо спешно. Какви са най-бързите възможни срокове?

В ателието ни в София на ул. "Цветан Минков" 8, процесът на рамкиране е възможно да се извърши в рамките на 2 астрономически часа, а в останалите ни ателиета, спешните поръчки отнемат около ден. Свържете се с продавач-консултата в съответния магазин, за потвърждение дали можем да поемем Вашата поръчка. 

Искам да рамкирам огледало/фототапет/графит, но няма как да го сваля от стената. Как да подходя?

Ако се намирате в град София, най-добрият вариант е да се свържете с нас и да организираме посещение от наш професионалист, който би могъл да вземе размерите, да Ви посъветва, а дори и в последствие да достави и монтира рамката към стената. Ако не се намирате в гр. София, свържете се с нас, за да обсъдим индивидуалния Ви казус и да вземем заедно решение как да Ви съдействаме. 

Изображението ми е ценно. Как подсигурявате сигурността му?

Избирането на рамка за ценни изображения винаги е удоволствие за нас. Фрейм Дизайн предлага екпресна услуга за рамкиране в магазина ни в София, ул. "Цветан Минков" 8 в рамките на около час, както и опцията за монтаж на изображението към рамката (при експресна и при стандартна поръчка) във Ваше пристъствие. Основната ни цел е да се подсигури безпопасността на картината, спокойствието на клиента, както и на нашия екип.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас