Доставка и връщане

 УСЛОВИЯ ЗА ПОРЪЧКА: 

 1. За да бъде изпълнена поръчката Ви е необходимо да въведете АКТУАЛНИ данни, които са необходими за обработване на поръчката и извършване на доставка, а именно: Име, фамилия, телефон за контакт, държава, град, пощенски код и адрес. При установяване на несъотвествие на данните, моля свържете се с нас на телефон +359 892684691 или на имейл адрес site.framedesignbg@gmail.com незабавно.
 2. Уверете се, че сте получили автоматичен имейл за потвърждение на посочения от Вас имейл адрес. Ако не сте получили такъв, свържете се с нас на телефон +359 892684691 или на имейл адрес site.framedesignbg@gmail.com , за да проверим дали поръчката Ви е получена. 
 3. Уверете се, че предоставяйте имейл адрес, който е активен и проверявате често, тъй като на него ще бъдете известени относно срок за изпълнение, както и в случай на недостатъчно количество на някой от материалите необходими за изработката на поръчания от Вас продукт или в случай на неподходящ избор на материал (важи за категория Рамки по поръчка).

 

 ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА: 

 1. След пълното обработване на поръчката Ви, наш консултант ще се свърже с Вас на подадения имейл адрес и ще посочи конкретен срок за изпълнение на поръчката. 
 2. В случай на недостатъчно количество на някой от материалите необходими за изработката на поръчания от Вас продукт, наш консултант ще се свърже с Вас, за да Ви уведоми и ще предложи съдействие при избор на алтернатива. Асортиментът ни от профили е огромен и е невъзможно да гарантираме постоянната наличност на всеки един от профилите, но в повечето случаи има алтернативен, подобен профил, с който бихме могли да заменим липсващия. След направените уточнения и евентуални промени по поръчката Ви, ще получите потвърждение на поръчката на подадения имейл адрес, както и конкретен срок за изпълнение на поръчката.
 3. В случай на неподходящ избор на материал или продукт, наш консултант ще се свърже с Вас, за да Ви уведоми и ще предложи съдействие при избор на алтернатива. След направените уточнения и евентуални промени по поръчката Ви, ще получите потвърждение на поръчката на подадения имейл адрес, както и конкретен срок за изпълнение на поръчката.

 

СРОК:

 1. Срокът за изпълнение и изпращане на продукти от категория Форматни рамки и Платна е между два и седем дни, в зависимост от наличностите и натоварването. Платна се поддържт в наличност в склада до размер 70/50, по-големите размери се изработват по поръчка. Ако желаете да получите информация дали желаният от Вас артикул към момента е в наличност в склада, свържете се с наш консулант на телефон +359 892684691 или на имейл адрес site.framedesignbg@gmail.com
 2. Срокът за изпълнение и изпращане на продукти от категория Рамки по поръчка и Комплект платно и рамка е между четири и седем дни, считано от датата на потвърждение на поръчката Ви, в зависимост от натоварването. Ако се очаква допълнително забавяне на поръчката, наш консултант ще се свърже с Вас на предоставения телефон за контакт или имейл адрес. При потвърждение на уговорения срок, ще получите имейл за потвърждение, в който ще бъде посочена конкретна дата за изпълнение и изпращане на поръчката.
 3. Срокът за изпълнение и изпращане на продукти от категория Аксесоари, РАЗПРОДАЖБА и Картини е между два и три дни.
 4. В случай на поръчка на продукти от две или повече категории с различни срокове за изпълнение, продуктите ще бъдат изпратени заедно, а за срок за изработка се приема най-дългият посочен. Пример: Поръчвате продукт от категория Рамка по поръчка (четири-седем дни) и категория Аксесоари (два-три дни). В този случай очакваният срок за изработка и изпращане е между четири и седем дни. 

ЦЕНА НА ДОСТАВКАТА: 

 1. При поръчки на стойност по-малка или равна на 99,99лв. с ДДС, цената на доставката се поема от клиента- до офис на Еконт с предваритено обявена цена за доставката 5,99лв. с ДДС или до адрес. В случай на избрана опция "Доставка до адрес", сумата за доставката се поема от клиента и НЕ е предварително обявена. Цената на куриерската услуга зависи от теглото на пратката и посочения от клиента адрес, като всички клиенти на www.ramki.bg се възползват от 24% отстъпка върху цената на куриерската услуга. 
 2. При поръчки на стойност над 99,99лв. с ДДС, доставката се поема от Фрейм Дизайн до офис на Еконт. В случай на избрана опция "Доставка до адрес", сумата за доставката се поема от клиента и НЕ е предварително обявена. Цената на куриерската услуга зависи от теглото на пратката и посочения от клиента адрес, като всички клиенти на www.ramki.bg се възползват от 24% отстъпка върху цената на куриерската услуга. 
 3. Имате право да посочите и друга куриерска фирма, с която бихте желали да извършим доставката. В такъв случай цената на доставката НЕ е предварително обявена и се поема от клиента. 

ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА:

Според ЗЗП след получаване на поръчката имате право да върнете закупените стоки в срок от 14 календарни дни при спазване на условията изброени по-долу:

 1. Продуктът не е персонализиран. Имате право да връщате продукти от категории Платна, Форматни рамки, Аксесоари и РАЗПРОДАЖБА
 2. Уведомили сте търговеца за желанието си да се откажете от поръчката посредством имейл, изпратен на site.framedesignbg@gmail.com, от който по недвосмислен начин ставя ясно, че Потребителят желае да се откаже от поръчката. Имейлът трябва да съдържа следните детайли: Вашите две имена, Дата на поръчката, Номер на поръчката (съдържа се в автоматичния имейл, изпратен в деня на поръчката), Причина за връщане на артикула (не е задължително).
 3. Продуктът да не е бил употребяван.
 4. Да бъдат запазени и изпратени обратно всички документи, придружаващи стоката при получаване.
 5. Пратката да бъде върната след изрично одобрение чрез имейл на заявката за връщане. Върнати поръчки без одобрена заявка за връщане няма да бъдат приети, а сумата няма да Ви бъде възстановена.
 6. Върнатата пратка трябва да бъде изпратена с опция "преглед", за да се уверим, че са спазени всички изисквания за връщане. В противен случай пратката ще бъде отказана. 
 7. При правилно изпълнени условия 1-6, сумата на върнатия продукт ще Ви бъде въстановена по предоставена от Вас банкова сметка или чрез пощенски паричен превод на куриерска фирма Еконт.

Изброените условия за връщане на стока и/или предявяване на рекламация важат само в случаите, когато продуктът е бил изпратен и доставен от онлайн магазина www.ramki.bg към клиента.

Всички транспортни разходи за връщане са за сметка на клиента, като изключение правят случаите, в които вина за доставяне на неправилен артикул има търговецът.

 

ПРОДУКТИ ОТ КАТЕГОРИЯ РАМКИ ПО ПОРЪЧКА НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ВРЪЩАНЕ.

 1.  Продуктите в категория "Рамки по поръчка", които www.ramki.bg предлага на своите клиенти, са стоки, изработени по поръчка или явно персонализирани. Те могат да бъдат върнати, само ако не са изработени по зададените от Вас критерии (например сгрешен размер от търговеца). При потвърждение на поръчка, клиентът дава конкретни изисквания (профил, размер, паспарту, лице, гръб, др.) за изработка на персонализиран за него продукт, който не може в последствие да бъде предложен на друг потребител. 
 2.  Според чл. 57 т.3 „Разпоредбите на чл. 50 – 56 за правото на отказ на потребителя от договора от разстояние или от договора извън търговския обект не се прилагат за договори за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания.
 3. Поръчки от категория Рамки по поръчка, могат да бъдат отказани само чрез рекламация (виж следваща точка Рекламация)

РЕКЛАМАЦИЯ:

Всяка пратка се изпраща с опция за ПРЕГЛЕД И ТЕСТ. Рекламация относно сгрешен или повреден при изработка или доставка артикул можете да направите на телефон +359 893643792 ПРЕДИ ПРИЕМАНЕ НА ПРАТКАТА ОТ КУРИЕР. С приемане на пратката, Вие се съгласявате със състоянието и вида ѝ и пратката не подлежи на рекламация. В случай на приета рекламация, разходите по екпедиране на праката се приемат от "Фрейм Дизайн" ЕООД или куриерската фирма, отговорна за повредата.

 

!!!ФРЕЙМ ДИЗАЙН ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ ДА ОТКАЖЕ ОБСЛУЖВАНЕ НА КЛИЕНТИ, КОИТО СА ПРОЯВИЛИ НЕКОРЕКТНО ОТНОШЕНИЕ ПРИ ПРЕДИШНИ ОНЛАЙН ПОРЪЧКИ!!!